Keski-Helsingin musiikkiopiston hallituksessa on hienoa kulttuuriopsaamista. Hallituksen jäsen Marika Kecskeméti on valittu Yle Teeman ohjelmapäälliköksi. Lue HS juttu. Onnittelumme! 

Myös puheenjohtajamme Riitta Palmén on aktiivinen laulun harrastaja. Riitta laulaa Pergolesin Stabat Mater -esityksessä Suomenlinnan kirkossa keskiviikkona 16.4. Menestystä! 

Giovanni Battista Pergolesin pääsiäisaiheinen teos Stabat Mater on katolinen hymni 1200-luvulta, ja se käsittelee Jeesuksen äidin, Marian, tuntemuksia poikansa ristiinnaulitsemisen aikana. Nimi on lyhenne ensimmäisen rivin sanoista stabat mater dolorosa, suom. seisoi äiti tuskissaan. Tekstiä pidetään yhtenä vaikuttavimmista keskiaikaisista latinankielisistä runoista.
 
Stabat Mater-tekstin ovat säveltäneet monet klassiset säveltäjät. Kuuluisin ja eniten esitetyin lienee kuitenkin nyt konsertissa kuultava Giovanni Battista Pergolesin sävellys vuodelta 1736. Pergolesi sävelsi teoksen viimeisten elinviikkojensa aikana Fransiskaaniluostarissa Pozzuolin kaupungissa. Säveltäjä menehtyi tuberkuloosiin vain 26 vuoden ikäisenä. Pergolesin Stabat mater on ollut yksi suosituimmista pääsiäisen ajan kirkkomusiikkiteoksista koko historiansa ajan.  Sävellyksen alkuperäinen versio on tehty sopraano- ja alttosolisteille ja pienelle jousiorkesterille. Nyt kuultavassa esityksessä käytetään Malcolm Brunon toimittamaa uutta editiota vuodelta 2012. Perinteisten kahden äänen rinnalle on yhteisnumeroihin lisätty matala alttoääni. Tämä uusi elementti on kirjoitettu Pergolesin alkuperäisen käsikirjoituksen alttoviulustemman pohjalta.
 
Konsertissa esiintyvät Pirjo Ranta ja Anna-Maija Hämäläinen, sopraano, Riitta Nurmi ja Riitta Palmén, mezzosopraano, Reeta Eskola, altto ja Ilona Lamberg, piano. Esityksen laulajat opiskelevat laulua Helsingin NMKY:n musiikkiopistolla Mika Nikanderin ja Minna-Sisko Mutasen johdolla. Konsertin aluksi Mika Nikander esittelee illan teoksen.
 
Konsertti alkaa klo 19.00. Konserttiin on vapaa pääsy, käsiohjelma maksaa 10 €.