Palataan takaisin töihin.

Voikohan nykyään enää sanoa näin?
Kulkea taaksepäin jotain reittiä, jonka varrella työ oli ja nyt palaisi sitten sinne? Taaksepäin!
Ei varmaankaan.

No sitten:  Eteenpäin! Avanti!
Vaan kun ei tämäkään toimi. Aivan kuin julistaisin sotajoukoilleni käskyä sotimisesta. Tai lähtisin työvoimani kautta valloittamaan omaa markkinaosuuttani suuremmaksi. 
Ei toimi tämäkään.

Olisiko sitten näin:
Kiva tulla töihin! Tapaamaan taas akkujen lataamisen jälkeen mukavia työtovereita ja kivoja oppilaita. Kohtaamaan uusin voimin uusia tilanteita, joissa saa tehdä työtä muiden ihmisten ja heidän luovuutensa, kehittymisensä kanssa. Kiva! Tervetuloa! Hyvä me!

Kevätlukukautemme on jo pitkälle suunniteltu ja tapahtumia riittää heti alusta. Tehdään mukavia juttuja ja tunneille on selkeät sävelet. Hyvä kvintti! 

Henkilökuntamme kouluttautuu yhdessä Käpylän, Lauttasaaren, Pohjois-Helsingin musiikkiopistojen ja Pop & Jazz Konservatorion kanssa Jukka Ahosen mestariluokalla. Saamme uutta voimaa ja yhteistä energiaa sekä kollegiaalisia voimahaleja runsaan viikon kuluttua maanantaina PJK:lla. Teemana on Opettajuus ja muuttuva ympäristö. 

Musiikin perusteiden konsertissa on mahdollisuus kuulla oppilaitamme erilaisissa tilanteissa, sillä siellä esitetään sovituksia ja sävellyksiä sekä lauletaan ja soitellaan mahdollisesti myös muitakin kuin pääaineen soittimia. Konsertti pidetään Kinaporin palvelutaloissa 23.1. Tämä on nykyajan musiikin teoriaa; tule päivittämään käsityksesi!  

Opettajayhdistyksemme suuntaa ajatuksia heti kesän musiikkileirille ja järjestää opistolaisten vanhemmille iltamat teemalla Puoli vuotta Päivölään. Lisätietoja antaa Antti Hakkarainen.  

Mitä kuuluu? on helsinkiläisten musiikkiopistojen yhteinen konserttisarja, joka järjestetään tässä aivan heti tammikuun viimeisellä viikolla. Tietoja on Facebook-linkissä. Opistomme kamariorkesteri soittaa yhdessä Länsi-Helsingin musiikkiopiston kanssa konsertissa 30.1. Vuotalossa. Maanantain konsertissa opistolaisiamme on esintymässä puhallinorkesteri AbbbAn riveissöä Pop & Jazz Konservatoriolla. Kannattaa käydä ja kuunnella, mitä todella kuuluu!

Kevään aikana saamme nauttia myös kahdesta omasta orkesterikonsertista. Kamariorkesteri näyttää mallia 6.2. Kallion kirkossa. Mukana on myös parhaita paloja Mitä kuuluu? -konsertista. Nuoremmat Tutti frutti sekä Da capo seuraavat perässä huhtikuussa myöhemmin keväällä. Johtajana Sanna Salmenkallio. 

Ystävänpäiväviikolla järjestämme kuusi konserttia samana iltana! Ne järjestetään tiistaina 12.2. Opistoltamme löytyy tuoilloin kivan soittamisen ja mukavan tunnelman lisäksi puffetti, jossa voi syödä vatsansa täyteen makeaa! Tervetuloa.

Talviloman jälkeen on sitten flyygelitempauksen vuoro. Perjantaina 1.3. järjestetään musisointia talossa ja siirretään reksi aikuisosastolle. Vastaanotto ja flyygelikonsertti!

Keski-Helsingin musiikkiopisto on ainoa musiikkiopisto, joka kustantaa omaa musiikkikasvatuslehteä. Jo 26 vuotta ilmestynyt Trioli on kehittynyt varteenotettavaksi aikakausijulkaisuksi. Perinteiden mukaan teema paljastetaan vasta lehden ilmestymisen yhteydessä aprillipäivän kupeessa.

Kaupunginosafestivaali Kallio kukkii jälleen keväällä. Keskiviikkona 16.5. Ebeneser-talon toimijat päiväkoti Anni, lastentarhamuseo sekä musiikkiopisto järjestävät oman ohjelmapäivän festivaalille. Mukana on myös teatteri Ilmi Ö. Jännää...
 
Vuoden perinteinen kevätkonsertti pidetään tällä kertaa keskiviikkona 22.5. klo 18.00. Olemme soittaneet vuosia Balderin salissa aivan keskutassa, mutta tällä kertaa poikkeamme perinteistä ja esiinnymme Kinaporin palvelutalossa. Tuntuu mukavalta mennä aivan lähistölle ja esiintyä yhteistyökumppanin remontista valmistuneessa talossa omien porukoiden lisäksi palvelutalon asiakkaille. 

Mainitsemani tapahtumat koskettavat suuria joukkoja opistolaisiamme. Näitä valmistellaan tunneilla, ja kaiken tuon lisäksi tunneilla valmistellaan myös sitä oman soittimen ohjelmistoa, opetellaan uusia asioita ja kehitytään. Harjoitellaan kotona. Esiinnytään omissa oppilasilloissa ja muissa tilaisuuksissa. Siitä on musiikin oppiminen ja ihmisenä kasvaminen tehty.

Tapahtumakalenterimme päivittyy tällä sivulla.

Iloa, eloa, hyvää oloa uuteen lukukauteen toivottaa Reksi.