Suomen musiikkioppilaitosten liitto SML järjesti "Pulmaparlamentin" 11.9. Helsingissä. Aiheena oli meneillään oleva opetussuunnitelmauudistus. Taiteen perusopetusta eli myös meitä musiikkiopistoja koskevat opetusssuunnitelman perusteet astunevat voimaan vuonna 2016 tai 2017.

Pulmaparlamentin aineistoa on saatavilla SML:n sivulta. Kollegani Matti Vänttisen (Musiikkiopisto Juvenalia) kuvasarja näytti mielenkiintoiselta ja monet näkökulmat huomioivalta. Valitettavasti en voinut olla mukana, mutta keskustelu jatkukoon.

Ja jatkuuhan se. Opetushallitus järjestää taiteen perusopetuksen kehittämisseminaarin maanantaina 28.9. Helsingissä, jonne oppilaitosten edustajat voivat ilmoittautua.

II valtakunnallisilla musiikkikasvatuspäivillä on myös opetussuunnitelmapaneeli perjantana 13.11. klo 15.00, jossa keskustelemme tästä tärkeästä aiheesta. Keskustelijoina ovat opetusneuvos Eija Kauppinen (Opetushallitus), rehtori Anna-Elina Lavaste (Kuopion konservatorio), musiikin lehtori Timo Kovanen (Koulujen musiikinopettajat ry), professori Juha Ojala (Oulun yliopisto) ja tutkija Henna Suomi (Jyväskylän yliopisto).