Lukuvuoden päätöskonsertissa on juhlallinen tunnelma. Katsaus kuluneeseen vuoteen kuuluu asiaan. Kerrotaan nimiä ja numeroita. Kuvaillaan kohokohtia. Ja ylistetään kaikkia.

Se on aivan hienoa ja niin pitääkin!
Upeat oppilaat, hienot opettajat ja hyvin toimiva organisaatio saavat yhdessä aikaan oikeaa taidetta!
Kiitokset siis kaikille, jotka satsaavat musiikkiopistotoimintaan.

Vuoden aikana pääsimme tutustumaan barokkimusiikkiin FiBO Collegiumin opastuksella. Perinteisen jousiorkesterikokoonpanon lisäki suuren orkesterin tunnelmista pääsivät nauttimaan myös puhaltajat kosketinsoittajat ja kitaristit. Päätöskonsertti Paavalin kirkossa oliki upeaa sointijuhlaa ja aivan meidän kuuloisemme konsertti.

Opistomme ottaa myös nykyajan haasteet vastaan. Verkkosivume toimii entistäkin paremmin ja lukuvuoden aikana lemme ajaneet sisään uuttaa Eepo-oppilaitosohjelmaa. Se tulee palvelemaan entistäkin yksilöllisemme sekä oerheiden että henkilökunnan tarpeita.

Tehokkain työpaikka on hyvinvoivien ihmisten yhteisö. Opettajaneuvostomme osallistui työyhteisökoulutukseen syyskaudella. Kehittämiskohteista huolimatta olemme (mielestäni) varsin hvyinvoiva, yhteisten arvojen ja yhteishengen porukka. Toivottavasti se heijastuu myös opistoperheisiin asti. 

Kiinteistössämme tehdään putkiremontti kesän aikana. Se aiheuttaa hieman haittaa tämän lukuvuoden päättymiselle, mutta  ensi lukuvuoden on jo tarkoitus alkaa meille paremmin toimivassa talossa. PIenet häiriöt kuuluvat asiaan, mutta ne ovat ko ajan myös meidän hyväksemme. 

Kuten taiteen tekemiseen, niin opetukseenkin kuuluu jatkuva itsensä alttiiksi laittaminen. Teemmekö me juuri parasta mahdollista opetustyötä näiden lasten kanssa, tässä ympäristössä ja tulevaisuuteen tähdäten? Opetussuunnitelmien perusteiden uudistus puhuttaa ja mietityttää. Kun suomalainen musiikkiopistojärjestelmä on maailmallakin arvostettu ilmiö, niin kuinka se olisi sitä myös seuraavina vuosikymmeninä? Onhan aivan varmasti oppiva, kehittyvä ihminen keskiössä? Tätä arvokeskeskustekua käymme ja siihen ovat tervetulleita kaikki. 

Lukuvuoden päätteeksi on aika jakaa todistukset.

MUSIIKIN PERUSTASON PÄÄTTÖTODISTUKSEN SAAVAT:
Edith Berg, Stella Forssell, Vilja Halonen, Santeri Hammarberg, Jaakko Heikkinen, Reeta Karkamo, Anni Mäenpää, Anna Mäki-Jyllilä, Iiris Niska, Ruut Paananen, Alisa Saaristo ja Zeenab Taher.

MUSIIKKIOPISTOTASON PÄÄTTÖTODISTUKSEN SAAVAT:
Miroslav Girschefeld, Laura Humppila, Arttu Jauhiainen, Benjami Luolajan-Mikkola Elina Mölsä, Irene Nikkarinen, Satu Perjo, Daniel Petterson, Axel Salmenkallio ja Tara Valkonen.

KANNUSTUSSTIPENDIN SAAVAT:
Jaakko Heikkinen
Soitostasi löytyy musiikin ilo ja siinä on tahdon säihkettä. Erinomaisesti suoritettu PT3-tasosuoritus, jossa kuultiin myös jazz-sooloilua. 
Ville Karhunen
Ville on tehnyt tasaiseen, uutteraan tahtiin hienoja sävellyksiä ja sovituksia monipuolisesti eri soittimille. Ville etsii sävellyksiinsä jatkuvasti uutta ilmaisua ja on avoin eri tehtäville ja tyylilajeille. Ville kuulee sävellykselliset ratkaisut yleensä mielessään ja innostuneesti hän itse notatoi teoksensa nuotinnusohjelmalla. Poikkeuksellisen taitava, umpimusikaalinen nuori lahjakkuus! Odotamme uutista, onko Villen sävellys Andromeda valittu jatkoon arvostetussa lasten ja nuorten Uuno Klami -sävellyskilpailussa 10-14-vuotiaiden sarjassa.
Aapo Leppänen
Suuri musiikkimies joka löysi itsensä tänä vuonna vastuullisista tehtävistä, suoriutuen niistä voitokkaasti. Älykäs harjoittelija ja lahjakas soittaja, joka selättää haasteen toisensa perään. Syvällinen muusikko.
Maissi Lohijoki
Maissi on ensimmäisen soittovuotensa aikana ottanut soittimen hyvin haltuunsa. Hän on ehtinyt jo musisoida muidenkin kanssa, ja esiintynyt useita kertoja vuoden aikana. Tämä stipendi on kiitos näistä esiintymisistä ja soitinesittelyistä sekä kannustus jatkamaan harrastusta yhtä aktiivisesti.
Ruut Paananen
Esimerkillinen nuori muusikko, joka on ahkeruudella ja pitkäjänteisellä harjoittelulla noussut tänä vuonna uusiin sfääreihin. Ystävällinen, avulias, kypsä, musikaalinen ja aina valmis ottamaan toiset huomioon. Ihana soittaja ja ihana tyyppi.
Veikko Valanne
Veikko on lahjakas nuori säveltäjä, jonka teosvalikoima kasvaa hurjaa vauhtia. Veikko on tänä keväänä osoittanut uudenlaista tyylillistä avoimuutta säveltäjänä ja hänen ilmaisuskaalansa on monipuolistunut entisestään. Veikko syventyy sävellyksiinsä ja sovituksiinsa huolella ja säveltää myös oma-aloitteisesti vapaa-ajallaan orkesteriteoksia, jotka hän nuotintaa itse. Odotamme uutista onko Veikon sävellys Creation of the Universe valittu jatkoon arvostetussa lasten ja nuorten Uuno Klami -sävellyskilpailussa 16-19-vuotiaiden sarjassa! 

JÄÄTELÖSTIPENDIN SAAVAT:

Okariina
Kuluneen lukuvuoden Okariinaa voisi kuvailla mm. sanoilla ahkera, innostunut, tinkimätön ja oppimishaluinen. Hulppeaa huumoria unohtamatta. Tämän vuoden Okariinalaiset ovat työllään nostaneet KHMO:n kuorolaulun yhdeksi yhteismusisoinnin muodoksi.

Taikahuilut ja Kitarayhtye KÄÄK
Kitarahuiluorkesteri esiintyi valtakunnan virallisessa äitienpäiväjuhlassa Tasavallan presidenttiparille ja vieraille. Esiintyminen on vähintään jäätelöstipendin arvoinen asia. Kiitos, että edustitte musiikkiopistoamme!

Hyvää kesää! 
toivottaa Reksi