Seminaaria

Musiikkineuvosto järjesti eilen musiikkipoliittisen seminaarin Kuntatalolla. Seminaarissa käsiteltiin kunnan ja kulttuuritoimijoiden välistä suhdetta sekä esiteltiin tekeillä olevaa musiikkipoliittista ohjelmaa.

Musiikkipoliittisessa ohjelmassa on monta tärkeää aihepiiriä, joita varmaan sivuan verkkopäiväkirjassani, kunhan ohjelma julkistetaan.

Espoon kulttuurijohtaja Georg Dolivon seminaariaihe oli "kuntien  rooli kulttuurin edistäjänä". Sinänsä leikkisältä vaikuttanut puheenvuoro piti sisällään pohdintaan provosoivia yksinkertaisiksi kiteytettyjä lauselmia:

"kulttuurin rooli kuntien edistäjänä"

--------
taidekasvatus
taiteen kasvattaminen
kasvattaminen taiteella
kasvamisen taito
--------

i= t3+e3
(i=innovaatio; t= tiede, taide, talous; e=eettisyys, esteettisyys, elämys)

Ajatuksia herättäviä kuvioita. Kiitos.

Konserttia

Iltasella oli RSO:n konsertti, jossa kantaesitettiin Paavo Korpijaakon Amuse Bouche. Mupeopemme Minna Leinonen oli sopinut oppilastapaamisen säveltäjän kanssa konsertin väliajalle juuri ennen esitystä. Minä pyysin lisäksi, että kapellimestari Hannu Lintu tulee mukaan.

Minna on sairaana ja sijaisemme Antti kuljetti porukan takahuoneeseen odottamaan illan Henkilöitä. Valitettavasti tapaamispaikka oli epäselkeä ja säveltäjä oli odottanut meitä toisessa paikassa.

Tämän vuoksi tilaisuudesta tuli lyhyt. Hannu Lintu ehti vastata pariin kysmykseen, joista omaan mieleeni painui se, että kapellimestarina hänen ramppikuumeensa ajoittuu ensikohtaamiseen orkesterin kanssa ja kenraaliharjoituksiin ja on itse konsertissa vapautunut keskittymään.

Paavo Korpijaakon teoksen nimi tarkoittaa kokin tarjoamaa ylimääräistä alkupalaa, herkkupalaa joka tuodaan asiakkaalle mielenkiinnon herättämiseksi. Oli mainiota, että säveltäjä tunnusti meille avoimesti jännittävänsä hirmuisesti esityksen alla.

Tilanteen pienestä sählingistä huolimatta meille välittyi kuva inhimillisistä ihmisistä oman työnsä haasteiden parissa. Sitten olikin jo lämpiöt tyhjinä ja jouduimme rientämään ehtiäksemme kuuntelemaan.

Kiitos herkullisesti katetusta konsertista Hannu Linnulle ja Paavo Korpijaakolle!