Viimeisten viikkojen aikana on käynnistetty monia prosesseja, joista osan päämäärät kuukausien tai pidempienkin ajanjaksojen päässä. 

Opistomme syksy on käynnistynyt vaivatta, rutiinit tuntuvat toimivan ja oppilaat povat löytäneet paikkansa musiikin perusteissa soittotuneilla ja tulevakin näyttää olevan sopivalla tavala tiedossa. Mestarien messissä Kansallisoopperan orkesterin kanssa sujui mainiosti ja konsertissa oli monen kuulijan nenäliina märkänä. Myös minun. Ilonani oli testata konsertti Maijan, 4v, kanssa. Hyvin toimivat klassikot, vaikka kuoleman kanssa tanssiminen valse tristessä jäikin askarruttamaan. 

Siiville! -konsertti 4.11. Kulttuuritalolla on seuraava etappimme. Konsertin tuotot ohjataan uuden flyygelin hankintaan. Eilisessä opettajaneuvostossa oli jo selkeä kuva, kuinka konsertti järjestetään. Mukana on tuttuun tapaan lähes koko opisto, sekä oppilaat että opettajat. Ja tietenkin opistoa lähellä olevat tähtiesiintyjät. Iloitsen vapaaehtoisesta tuotantoavusta rautaiselta musiikkialan ammattilaiselta Hanna Kososelta, joka musiikkiopistoäitinä on ottanut suuren osan vastuutani itselleen. Kiitokset jo nyt. Nyt vain kaikki lippuja ostamaan!

II valtakunnalliset musiikkikasvatusäivät järjestetään 12.-14.11.2015 Helsingissä. Pääorganisaattorina tapahtumassa toimii luotsaamani Suomen musiikkikasvatusseura – FiSME ry. Mukana ovat kaikki merkittävät musiikkikasvatustahot. Juuri saamani alustavien tietojen mukaan 12.11. Musiikki vaikuttaa! musiikkikasvatustutkimuksen teemapäivää emännöi Sibelius-Akatemia, 13.11. Musiikki kasvattaa teemaa ammattilaisille Helsingin suomenkielinen työväenopisto ja Keski-Helsingin musiikkiopisto sekä 14.11. Musiikki yhdistää teeman yleisöpäivää musiikkitalon alalämpiössä ja pikkusaleissa jälleen Sibelius-Akatemia. Päivien sisältö muotoutunee lähelle yhdessä tekemisen, yhteyksien ja kansainvälisyyden sisältöjä.

Monet asiat etenevät, toiset nopeammin ja toiset odottaen pienten osien loksahtelua paikoilleen. Konserttikeskuksen toiminta on suuntautumassa laaditun strategian toteuttamiseen, Musiikkioppilaitosten rehtorien MOR:n  asemointi jatkuu, Suomen musiikkinopettajien liiton koulutuspäivä Haikossa antaa hyvien käytäntöjen ja muun työn ikuiselle aiheelle lopullisen ratkaisun, Virvatuli jatkuu opistossamme juonteena arkiosaamisen kartoittamisessamme, tasa-arvosuunnitelmatyöryhmämme kokoontuu viikon kuluttua, verkkosivujen pitkähkö päivittäminen on suunnittelilla ja Trioli-lehtemme ensimmäiset teemaideat kytevät päässä.

Innoittavia asiota tehdä työtä, kanssanne. Tähän päälle vilkas oma perhe-elämä rakentamisineen ja muine arkisine ja suurempinekin iloineen... Tästä on minun elämäni tehty. Nyt.