Vuoden alkuun saa aina valtavasti tarmoa ja ideoita. Hyvät ideat ovat myös toteuttamisen arvoisia. Tälle keväälle näyttää syntyvän monta mielekästä teemaa.

Oman opistomme oma metsäteema huipentuu loppukeväästä Sanna Salmenkallion kautta toteutuvaksi äänimaisemaksi Lasipalatsissa. Normaaliin tapaan jatkuvat tietenkin opetus, tasosuoritusten teko ja konserttitoimintamme.

Opistomme pinnan alla kehitämme työpaikan olosuhteita. Toimintamme selkeyden vuoksi tarkkailemme kuinka työterveyshuolto kehittyy uuden kumppanin kanssa, tarkastelemme johtosääntöä ja päivitämme pelastussuunnitelmaa.

Lähiympäristössä muiden opistojen kanssa virittelemme mieliämme musiikin perusteiden teemavuoden merkeissä ja nostamme sen keskiöön. Opistomme toimiikin pääkaupunkilaisten musiikkiopistojen musiikin mupe-seminaarin pitopaikkana torstaina 3. helmikuuta. Seminaari on tarkoitettu pääasiassa mupe-opettajille ja rehtoreille, mutta muutkn asiasta kiinnostuneet ovat tervetulleita mukaan. Myös Konservatoriossa Ruoholahdessa on mupeseminaari helmikuun puolessa välissä.

Opistomme toimii myös yhteistyössä Suomen musiikkikasvatusseura FiSME:n Vuorovaikutus musiikin opetuksessa -seminaarissa, kun seminaarilaiset kokoontuvat tänne viikon kuluttua eli perjantaina 21.1. ja lauantaina 22.1. Yhteistoimijana on myös musiikin palvelukeskus Resonaari. Omaa opettajistoamme on mukana sekä osallistujissa että estradilla. Seminaariin mahtuu vielä muutama osallistuja ja jälki-ilmoittautumisia otetaan vielä tällä viikolla vastaan. Ohjelma ja ilmotiedot.

Yksi lukukauden kohokohdista sattuu heti tähän alkuun. Heta Ahon pienoisooppera Himmerrä ja Valo saa tänään kantaesityksensä Sibelius-lukiossa. Iloitsemme Hetan kanssa yhdessä, että se pääsi myös musica nova Helsinki -festivaalin ohjelmaan. Nostan hattua myös siitä moniosaamisesta asioiden omatoimisessa järjestelemisessä, jota Heta ja hänen kumppaninsa ovat osoittaneet proggiksen edetessä. Hienoa nuoret!