KHMO uutiskirje 17.3.2020 

 

Keski-Helsingin musiikkiopiston tiloissa ei anneta lähiopetusta 18.3.- 13.4.2020. 

Päätös perustuu valtioneuvoston ja OKM:n suosituksiin. 

 

Opetus järjestetään mahdollisimman laajalti vaihtoehtoisilla tavoilla, muun muassa etäopiskelua, erilaisia digitaalisia oppimisympäristöjä ja -ratkaisuja sekä tarvittaessa itsenäistä opiskelua hyödyntäen.  

 

Musiikkileikkikoulu järjestetään videotervehdyksin ja tehtäväohjeistuksin. 

Perheet voivat valita mukavan hetken muskaritilaisuutensa toteuttamiseen. Ensimmäinen tervehdys ja lisäohjeet tulevat tämän viikon aikana.

 

Yksilöopetus jatkuu pääasiallisesti videopuheluin lukujärjestyksen mukaisesti. Opettaja antaa lisäohjeita, kuinka opetukseen valmistaudutaan. 

 

Muha-opetus toteutetaan videotehtävin ja -ohjeistuksin. Opettaja antaa tarkemmat ohjeet. 

 

Kuorojen ja orkestereiden  materiaaleja valmistellaan parhaillaan. Ohjeet tulevat suoraan ryhmien jäsenille ja/tai heidän vanhemmilleen. Etätehtävien tai kotivideioiden kommentoinnit pyritään tekemään ryhmien harjoitusaikoina. 

 

Konsertit, soittajaiset ja kaikki muu oppilaiden kokoontumista edellyttävä toiminta on tauolla.   

 

Toimistomme on siirtynyt etätyöhön. Yhteys toimistoon on [email protected].

 

Toivon oppilaiden perheiltä joustoa ja hieman tsemppiäkin. Uskon, että tilanne on meille kaikille myös uuden oppimisen mahdollisuus. Vaikka tiedämme, että kasvokkain tapahtuva lähiopetus on korvaamatonta, saamme lisää keinoja parhaan mahdollisen musiikinopetuksen toteutukseen. Haluamme myös osaltamme olla luomassa rauhallisuutta, jatkuvuutta, yhteisöllisyyttä ja yhteenkuuluvaisuuden tunnetta. Samalla voimme  antaa tekemistä tilanteessa, jossa meillä kaikilla on huoli toisistamme. 

 

Toivon henkilökohtaisesti, että opettajan tehtäväksi antaman kotivideon toinen osoite on isovanhemmat. Peskää käsiä ja turvavälittäkää toisistanne. 

  

Petri Aarnio, rehtori

Keski-Helsingin musiikkiopisto