Anteeksi, että olen viime aikoina laiminlyönyt sinua. On ollut niin paljon kaikenlaista tapahtumaa ja elämässä vilkasta. mutta nytpä kerron sinulle muutamia mahtavia juttuja.  

Tammikuun tohinoiden jälkeen alkoikin minulla isävapaat, joista nautimme ihan perheen kesken. Lähdimme Las palmasiin nauttimaan siitä, ettei tarvitse vetää talvihaalareita ylle ja pääsee suoraan rannalle mukavan kaupungin keskellä. Las palmas on hyvä kaupunki lapsille, sillä leikkikenttiä on runsaasti ja ihmiset ovat todella ystävällisiä lapsille joka paikassa. Matkan yksi kohokohta oli vierailu Palmitos -eläinpuistossa, jossa oli papukaija-, delfiini ja petolintuesitykset. Viimeksi mainittu oli todella upea, vähän pelottavakin, millaista edes vanhemmat eivät olleet nähneet missään muualla.

Kolmivuotiaan Maijan kanssa meressä kastautuminen oli ainakin isille todella upeaa. Erityistä iloa tuotti poikamme Veikko, sillä hän lähti matkalle konttaavana pystyyn hapuilevana pikkuisena ja palasi kävelevänä taaperona. Hienoa Veikko!

Sitten olikin jo taas aika orientoitua työhön. Vaan ei se työ työltä tuntunut, kun jo perjantaina oli taas synttärijuhlan aika. Oma 50-vuotisjuhlavastaanottoni flyygelirahaston kartuttamiseksi alkoi hienoilla esityksillä, joissa esiintyivät Tuomas Hyttinen, Arttu Iivanainen ja Joonatan Rautiola; Maija Kenttämies ja Antti HakkarainenTaikahuilut, Vivo ja Heli Talvitie; Albert Jäntti, Irene Nikkarinen ja Eira OksanenSellostajat ja Helli Seppä. Lämmitti syvästi mieltäni, että opettajakööri lauloi vielä lopuksi minulle onnittelulaulunkin!

Juhlat jatkuivat vielä juhlakonsertilla, jonka ohjelma kristallisoi tunnelman ja loi hienon rauhallisen yhteenkuuluvuuden tunteen meille kaikille läsnäolijoille. Tällaista en edes uskaltanut toivoa:

Flyygelikonsertti
Keski-Helsingin musiikkiopiston Juhlasalissa 
perjantaina 1.3.2013 klo 18.00

S. Sariola: (san. trad.) Väinämöisen veneretki
G. Malmsten: (sov. H. Lepola) Jänöjussin mäenlasku

Lauluyhtye Rajaton

A. Dvořák: Sonatiini Op. 100 
1. Allegro risoluto 2. Larghetto 3. Molto vivace 4. Allegro
Silja Sormunen, viulu Nea Meriranta, piano

C. Debussy: 2 preludia I-kirjasta
No. 8 ”La fille aux cheveux de lin” No. 5 ”Les collines d’Anacapri”
M. Ravel: Toccata
Sanna Iljin, piano

J. Sibelius: Viulukonsertto Op. 47 
1. Allegro moderato
Otto Weltheim, viulu Elina Saksala, piano

Bach-Busoni: Preludi ja fuuga D, BWV 532
Emil Holmström, piano

 

Opettajakuntamme oli Antti Hakkaraisen johdolla koonnut ja kutsunut esiintyjät konserttiin. Sillä kerättiin samalla rahaa flyygelirahastoomme. Keräys jatkuu edelleen ja halukkaat voivat laittaa lahjoituksiaan Keski-Helsingin musiikkiopiston flyygelirahastoon, tilinumero on  FI15 5541 2860 9051 25. Pienikin lahjoitus on tervetullut.

Illalla mentiin rennosti iltapalastellen, jutellen ja nauttien yhdessäolosta. Illan musiikki-isännät Esko ja Tero sekä Tomas taikoivat meille hienoja musisointinumeroita, ja muutkin ystävät yltyivät laulamaan. Vanha LYK-opettajakollegani Heikki lauloi sydämellään, Sanna muisteli menneitä (20 años), ja Heli lauloi koskettavasti Tapion säestyksellä. Tärkeintä oli lämmin yhdessäolo ja jakaminen. 

Olen etuoikeutettu että minula on ystäviä ja että saan olla töissä tällaisessa yhteisössä. Mitä lämpimimmät kiitokset kaikille, jotka olitte mukana!   

Reksi