Musiikkiopistomme perheet ovat kokoontuneet kesäleirille useina kesinä, itseasiassa jo 29 vuotta. Kun aikoinaan, vuonna 2007, aloitin Keski-Helsingin musiikkiopiston rehtorina, kävin tietenkin tutustumassa seuraavan kesän leiriin.

Olin haltioissani leirin tunnelmasta, idyllisestä ympäristöstä ja perheiden lämminhenkisestä läsnäolosta, rennosta ohjelmasta jalkapallomatseineen, leffailtoineen ja iltamineen. Opettajat osasivat luoda hienon me-hengen ja kannustavan oppimisen tunnelman, jonka kruunasi konsertti Sääksmäen kirkossa. Kyseessä oli jotain aivan erityistä, mitä en ollut monilla muilla kokemillani ja järjestämilläni leireillä aistinut. 

Oli itsestäänselvää, että kun silloinen leirinjohtaja Tiina Weyner ilmoitti lopettavansa leirin johtamisen, olin halukas hyppäämään leirinjohtajaksi mukaan. Tuolloin oli selvää, että näin pääsen lähemmäs oppilaita, opistoperheitä ja opettajia. Musiikkileiri on ollut leimallisesti musiikkiopistomme leiri, vaikka paikkana ja järjestäjänä on ollut Päivölän opisto Valkeakoskella.

Aika on kuitenkin muuttunut. Haiken mielin olen päättänyt jättäväni leirinjohtajan tehtävät. Leirin tunnelma ja idea toimivat edelleen, mutta minun roolini on muuttunut. On aika antaa leiriaikaa omille lapsille vanhempana ja seurata leiritoimintaa taaempaa, jolloin voin myös esittää opiston toiveita leirin ulkopuolisena rehtorina. Leirin kehittäminen saa uutta pontta ja uusia mahdollisuuksia uuden johtajan myötä. 

Päivölän opisto etsii nyt uutta leirinjohtajaa. Päivölän opisto haluaa edelleen tehdä meidän opettajiemme kanssa yhtä hienoa opetussisältöä ja hengeltään mahtavaa leiriä. Leirin ajankohta säilyy myös samana (vko 31). 

Jos joku lähipiiristämme on kiinnostunut leirin vetämisestä, uskon, että siihen suhtaudutaan Päivölässä kiinnostuksella. Annan mielelläni taustatietoja. Menen keskustelemaan ja jättämään tarpeelliset taustatiedot Päivölään keskiviikkona 7.12. 
Välitän siihen minuun yhteyden ottaneiden halukkaiden nimet eteenpäin Päivölään. Sen jälkeen asiat hoidetaan sieltä.

Toivon koko sydämestäni, että leirille saadaan hyvä jatko, halukkaat siis esiin! 

P1000472.jpg

Leiriläiset syöttävät esikoistani vuonna 2010.