Tonttujen musiikkimaassa on ihmeellinen aika vuodesta. Sitä kutsutaan jouluksi. Jouluna leivotaan pipareita, rentoudutaan, hiljennytään ja kuunnellaan musiikkia läheisten ihmisten kanssa.

Ennen sitä touhutaan valtavasti. Musiikkimaan reksillä on valtaisa urakka ennen joulua. Täytyy saada kaikki plakkariin; tilit ja taseet, maalaukset ja muutot, paperit ja projektit siisteihin pinoihin vuoden vaihteeksi. 

Samassa syssyssä hän kuulee paljon kilttien pikkutonttujen esityksiä, joita tasosuorituksiksi ja soittajaisiksi kutsutaan. Niissä hän huomaa aina, kuinka ahkeria pikkutontut ovat olleet. Ja iloiten merkitsee kehityksen papereihinsa.

Musiikkimaan reksin joulu alkaa kuitenkin vasta joulukonsertista. Hän saa olla kuuntelemassa muskaritonttujen konserttia ja sitten isompien nuorten konserttia. Hän iloitsee jälleen saapuvasta joulusta. Yhdessä musiikista nauttiminen antaa hyvän, lämpimän olon joka leviää vähitellen koko kehoon. Reksi pääsee joulutunnelmaan.

Kiitokset kuluneesta syksystä kaikille teille, jotka olette tehneet musiikkimaastamme hyvän paikan olla ja elää yhdessä.

Rauhallista joulua.