Suomessa toimivista noin sadasta musiikkiopistosta noin puolet ovat yksityisiä kannatusyhdistyksen ylläpitämiä oppilaitoksia ja noin puolet taas ovat kunnallisia. Vaikka hallinnointi onkin erilaista, ne eivät toiminnallisesti juurikaan poikkea toisistaan.

Helsinkiläiset musiikkiopistot ovat kaikki tällaisia yksityisiä musiikkiopistoja. Rahoittajina opistolle toimivat valtio noin 47%, kunta noin 23% ja perheet noin 30% kokoinaiskustannuksista. Yksityinen musiikkiopisto on tavallaan ulkoistettu kunnalllinen palvelu.

Tällainen yksityisen opisto etuja on pienen yksikön dynaamisuus ja ketteryys asioiden hoidossa. Koska päättäjät ja toimijat ovat lähekkäin, ei organisaatiossa tarvita väliportaita ja turhat kokoukset jäävät minimiin. Voidaan keskittyä olennnaiseen eli opetustoiminnan hyvään hoitoon.

Vastaavasti yksityinen pienehkö toimija ei voi satsata samanlaisia resursseja rakenteisiin eli esimerkiksi oppilashallinto-ohjelman kehittämiseen, keskitettyyn palkanmaksujärjestelmään, henkilökunnan kouluttamiseen tai esimerkiksi toimintaympäristön rakentamiseen, jotka kunnallisella sektorilla taas ovat henkilöstön tukena ja turvana. Pääomaa ei käytännöllisesti katsottuna ole laisinkaan.

Keski-Helsingin musiikkiopiston kannatusyhdistyksellä on hallitus, joka toimii myös opiston johtokuntana. Hallitus koostuu pääasiassa opistolaisten vanhemmista, kuten itse yhdistyskin. Toimintaan voi vaikuttaa yhdistyksen kokouksissa. Hallituksen jäsenet valitaan syyskokouksessa.

Tervetuloa seuraamaan asioita.

KOKOUSKUTSU

Keski-Helsingin musiikkiopiston kannatusyhdistys ry:n sääntömääräinen syyskokous pidetään tiistaina 25.11.08 klo 18.00 musiikkiopiston tiloissa osoitteessa Mannerheimintie 15, Hki 26

Kokouksessa käsitellään talousarvio ja toimintasuunnitelma vuodelle 2009 sekä muut sääntömääräiset asiat.

Tervetuloa!
Hallitus

Kokousasiakirjoja saa halutessa etukäteen pyytämällä minulta: [email protected]