Viime sunnuntaina pääsin kuulemaan helsinkiläisten musiikkiopistojen trumpettioppilaiden viikonloppukurssien konserttia. Mestarikurssia 13-18 -vuotiaille piti Sibelius-Akatemian professori, trumpetisti Pasi Pirinen ja muita luotsasivat helsinkiläiset opettajat yhdessä ja erikseen. Mukana olikin noin 80 nuorta eri opistoista.

Olen iloinen Sibelius-Akatemian tarjoamasta mestarikurssimahdollisuudesta ja suosittelen sitä lämpimästi myös muille alueille. SibA järjesti mestarikurssin pitäjän eli Pasin paikalle ja opistot puolestaan tilat, säestäjät ja opettajien mahdollisuuden tehdä opetusjärjestelyt oppilaineen niin, että osallistuminen oli kummillekin mahdollista. Tästä kurssista kiitokset käytännön järjestelyistä kuuluvat Sanna Vuoriselle, joka teki ison työn kaikkien eteen.

Pasi Pirinen kertoi esittelyissään, että hänen kaltaisensa ammattilaiset ovat kasvaneet paikallisissa puhallinorkestereissa ja että niiden toiminta on äärettömän tärkeää tulevaisuuden musisoinninkin kannalta.  Tämän toivon oppilaidenkin vanhempien huomaavan. Orkesterista tulevat kaverit ja orkesterissa opppii kavereilta senkin, mikä opettajalta jää piiloon...

Tällaiseen soittamiseen kasvetaan yhdessä, taitoja kartutetaan omista lähtökohdista ja ollaan hyviä kavereita. Olikin luonollista nähdä lavalla nähtiin pienimpien ryhmän valmentajana Touko Lundell Kansallisoopperasta. Ja alligaattorimeininki oli huima!

Usein vastaavia tapahtumia järjestävät myös soitinseurat. Mitä harvinaisempi soitin, sitä aktiivisempi seura. Kannattaakin tutustua oman soitinseuran toimintaan ja liittyä jo varhaisessa vaiheessa mukaan. Tällä hetkellä toimivat ainakin seuraavat yhdistykset: Suomen huiluseura, Suomen klarinettiseuraSuomen oboe- ja fagottiseura (SofS)Suomen SaksofoniseuraSuomen trumpettikilta, Suomen käyrätorviklubi, Suomen Pasuuna- ja Tuubaseura (SuPaTuS), Suomen alttoviuluseura, Suomen kontrabassoklubi,  

Esimerkkinä mainiosta toiminnasta mainittakoon vaikkapa upeat rööriseuran 30 -vuotisjuhlat viime syksynä. Tiedätkö mikä seuroista on rööriseura?