Valtakunnallinen Nuori soittaa! -musiikkitapahtuma järjestetään Kuopiossa 11. – 14.11.2009. Tapahtuman avajaiset järjestetään keskiviikkona 11.11. ja esitykset alkavat torstaina 12.11. jatkuen lauantai-iltaan 14.11. saakka.

Osallistumaan pääsevät musiikkikouluissa, musiikkiopistoissa, konservatorioissa, ammattikorkeakouluissa ja Sibelius-Akatemiassa toimivat pienet ja isot orkesterit sekä yhtyeet.

Nuorten yhteissoiton suurkatselmus on perinteisesti koonnut Kuopioon kymmeniä orkestereita ja yhtyeitä kaikkialta Suomesta. Kolmen päivän aikana nuoret pääsevät esiintymään Suomen eturivin taiteilijoista koostuvalle raadille sekä toisilleen.

Keski-Helsingin musiikkiopistosta mukana ovat Kääk da capo ja Taikahuilut. Kitarayhtye KÄÄK ja Da capo -jousiorkesteri ovat yhdistäneet voimansa ja saaneet ripauksen vahvistusta harmonikoista. Meno on vauhdikasta eivätkä kulmat ole kurtussa. Luvassa on maailmanmusiikkia persialaiselta torilta kletzmer -musiikkiin asti.

Tapahtuman aikana nuoret muusikot tapaavat muita mielenkiintoisia ryhmiä ja kuulevat toisten samanikäisten ryhmien musiikkiesityksiä. Tapahtuman aikana nuorilla on mahdollisuus tutustua monipuolisesti eri musiikin lajeihin ja uuteen ohjelmistoon. Oman esityksen ohella on tärkeää kuunnella toisten esityksiä ja oppia niistä uusia asioita.

Tapahtuman järjestää Suomen musiikkioppilaitosten liitto yhteistyössä Kuopion kaupungin, Kuopion konservatorion, Sibelius-Akatemian ja Savonia ammattikorkeakoulun Kuopion Musiikki- ja Tanssiakatemian kanssa.

Kuopiossa esitettävät opistomme ohjelmat kuullaan täällä Helsingissä Kampin palvelutalossa tiistaina 10.11. klo 18.30. Tervetuloa lämpimästi kuuntelemaan!