Tällä hetkellä opistollamme eletään ehkä kaikkein vilkkainta aikaa vuodesta. Lukukauden lopussa tutkinnot, lopputentit ja todistukset sekä pääsykokeet ja orastavat ensi lukuvuoden asiat kohtaavat kaikessa kiireessä. Tällöin myös punnitaan monia asioita, käydään kiivastakin arvokeskustelua ja arvioidaan vanhaa ja synnytetään uutta. Uskon, että hyvä keskustelu johtaa aina asioiden kirkastumiseen ja niiden kehittämiseen entistäkin paremmiksi.

Kevätlukukausi huipentuu tortaina 19.5. klo 19.00 alkavaan kevätkonserttiimme Balderin salissa. Tervetuloa!

Kesän kynnyksellä olemme sikälikin, että opiston tykypäivä on ensi keskiviikkona. On todella kivaa päästä työtovereiden kanssa irti työpaikan arjesta ja lähteä tällä kertaa Korkeasaareen! Kiireetön päivä vietetään sukulaisia katsellen ja käyskennellen pitkin saarta, termarista kahvia hörppien ja eväsleipiä syöden. Lautalle lähdetään kauppatorilta ensi keskiviikkona 10.45. Omat eväät mukaan. Nähdään torilla. Ollaan jo sovittu että innokkaimmat voivat tavata torikahveilla kymmenen aikoihin.

Tyky-päivä on osa opistomme hulinaviikkoa, jonka traditiosta keskusteltiin viime openeuvostossa. Todettiin, että hulinaviikko on hyvä perinne ja sen toivotaan jatkuvan. Sen viikon aikana, jolloin on soiva talo ja tykypäivä, tehdään tasosuorituksia, järjestetään konsertteja esitellään soittimia ja arvioidaan toimintaamme. Normaaleja soittotunteja ei pidetä, vaan niistä vapautuvan tuntimäärän opettaja käyttää viikon rientoihin oppilaiden kanssa.

Tämä perinne on hieman sumentunut eikä ehkä uudemmille työntekijöille tai oppilaille sen perinne ole välittynyt tarpeeksi hyvin. Tänä vuonna pyritään parhaimpaamme nyt näillä mitä on, mutta ensi vuonna katsotaan, kuinka hulinaviikosta saisi upeamman teemaviikon keväälle.

Tästä ajanjaksosta antaa hyvän kuvan oman kalenterin tarkastelu. Pääsiäisen jälkeen 7 työpäivän aikana ehtii tapahtua paljon: 3 toimistopalaveria akuuttien asioiden, pääsykokeiden, päättötodistusten, stipendien ja syksyn oppilasmuutosten tiimoilta, 1 mupepalaveri säästötavoitteineen, työterveydenhuollon toimintasuunnitelmakokous, pelastussuunnitelmakokous, kirjallisuustaloviikon avajaiset, opettajaneuvoston kokous valmisteluineen, yksi opetuspäivä (kolme oppilasta ja puhallinorkesteriharjoitukset), kaksi puhallinorkesterikonserttia järjestelyineen, 3 fagotin tasosuoritusta, 3 pianon tasosuoritusta, 2 kitaran tasosuoritusta, kesän musiikileirin kiireisimpien asioiden eteenpäinvieminen, yhden työsuhdeasian selvityttäminen, oppilaitostapaaminen Kungsvägenin uuden rehtorin Patrik Smulterin kanssa, Opetushallituksen arviointiprosessiin liittyvään laajaan opetussuunnitelmakyselyyn vastaaminen, oman hallituksen kokousvalmistelut. Itse kokous onkin sitten tänään. Olikohan tässä kaikki, ainakin ihan riittävästi.

Omassa henkilökohtaisessa maailmassani on muutama elämää rikastuttava ja ilahduttava asia. Lastenmusiikkiorkesteri Ammuu! sai mukavasti palstatilaa hesarissa viime viikolla ja nyt tulevana lauantaina on levyn julkistamistilaisuus kahden täyden salillisen konsertin muodossa Kanneltalossa. Vaimon tutkielma laadun diskurssista lastenmusiikissa on loppusuoralla ja se opponoidaan ensi viikolla. Tämän jälkeen  perheemme kellokorttielämä helpottaa ainakin hieman. Lisäksi kävimme ultrassa viime viikolla ja pikku Maijamme on saamassa veljen tai sisaren ensi marraskuussa! Kyllä elämä on elämisen arvoista!

Intoa kevätlukukauden lopputohinoihin toivottaa Reksi