"Ainutlaatuista, erityistä, upeaa, elämyksellistä ja fantastista!" kertoo rehtori Petri Aarnio konsertin sisällöstä ja jatkaa: "Näköistämme. Mikään muu musiikkiopisto ei voi tehdä tällaista." Mikä on totta.

Konsertin tuotot menevät hyvään tarkoitukseen, eli uuden tuiki tarpeellisen konserttiflyygelin hankintaan. Mukana olevat taiteilijat ja opiston henkilökunta esiintyvät meille talkoilla. Flyygelirahastomme on karttunut parissa vuodessa mukavasti ja olemme jo päässeet puoliväliin soittimen hankintahinnasta. Nyt voimme parhaassa tapauksessa saavuttaa jo tavoitteemme. Toivonkin opistoperheiden ottavan asian omakseen ja houkuttelevan lähisukulaisensa ja muut ystävänsä mukaan konserttiin. Oman lapsen esiintyminen tähtitaiteilijoiden kanssa samassa konsertissa on unohtumaton elämys! innostuu Aarnio.

Lavalla ovat mm. Jorma Hynninen, Marzi Nyman sekä Lauluyhtye Rajaton. Konsertin juontavat Minna Lindgren ja Petri Aarnio. Konsertissa kuullaan kahden opiston tekemän tilausteoksen kantaesitykset, joista toisessa nähdään myös sirkustaidetta.  

Konsertissa saa myös Suomen kantaesityksensä oppilaamme Aukusti Arjaksen säveltämä teos Caracal. Teoksen ensimmäinen esitys oli New Yorkin filharmonikkojen esittämänä New Yorkissa viime huhtikuussa. Nyt sen esittää opiston ammattimuusikkovanhemmista koottu septetti. 

Lipunmyyntimme on nyt lähtenyt täysillä käyntiin! Lippuja voi lunastaa lippupalvelusta osoitteesta http://www.lippupalvelu.fi/event/siiville-juhlakonsertti-tickets/137781 Lipun hinta 35 euroa sisältää toimitusmaksun.

Nopean etu. Otamme rajatun määrän lippuja ilman toimitusmaksua (eli 32,50 €) myytäväksi käsikauppaan opiston toimistosta. Kauppa aukeaa maanantaina 22.9. ja on avoinna päivittäin toimistoaikaan klo 16.00 asti. Maksu käteisellä.   

Opiston orkesterit ja solistit! Opistolaisten valmistautuminen konserttiin alkaa ensi maanantaina 22.9. 
Da capon Mikrokonserttoharjoitukset pidetään klo 17.30 – 18.30 ja kamariorkesterin klo 18.30 – 20.00. Saamme aikaan myös uuden ilmiön, sillä kamariorkesterimme kasvaa puhaltajineen sinfoniettakokoon Siiville! -teosta varten.  Lisäharjoituksia pidetään perjantaina 24.10. ja lauantaina 25.10., tarkemmat aikataulut tulevat piakkoin.    

Opetukseton päivä 
Konserttipäivä 4.11. on opistossamme opetukseton päivä, koska koko opettajakuntamme on järjestämässä konserttia.  Kannattaa huomioida jo nyt, että esiintyvät oppilaat joutuvat olemaan pois koulusta konserttiharjoitusten vuoksi.

Laskuri on käynnistetty! Konserttiin on jäljellä 49 päivää eli tasan seitsemän viikkoa, mikä musiikkiopistoelämässä on lyhyt aika. Välissä on syyslomakin. Vain kuusi soittotuntia –  ja sitten jo kajahtaa. Stemmat ovat jaossa ja harjoittelu voi alkaa.

Me kuulijat jäämme odottamaan vuoden tapausta!