Kyllä kesäleiriltä vaan saa hyvän potkun musiikkiharrastukseen. Ja juuri Päivölässä meidän musiikkileirillä todella hyvän alun uuteen lukuvuoteen!

Leirin onnistumista voi punnita monella tapaa: Kuinka viihdyin leirillä, mitä opin, sainko uusia kavereita ja miten kaikki vaikutti minuun. Omalta osaltani voin sanoa, että minulle tapahtui juuri tuota kaikkea. Viihdyin upeasti, opin järjestelyasioista uutta, sain uusia kavereita ja olen entistä parempi ihminen, ehkä.

Musiikillinen anti oli taattua opistoamme. Opekonsertti oli mahtavan monipuolinen ja ilokseni näin suuria kokoonpanoja esiintymässä. Soittajaisissa sain kuulla mahtavia pyrähdyksiä kehittymisessä ja uusia tuttavuusia ainakin pienempien soittajien kohdalla. Sääksmäen kirkkokonsertti oli upea ja leirin päätöskonsertti todella lämminhenkinen.

Ennätyksellisen ihmismassan pyörittämisessä on omat haasteensa. Oppilasmäärä ei kasvanut viime vuodesta ollenkaan vaan oli täsmälleen sama 101 opiskelijaa kuin edellisenä vuonna. Minut yllätti mukaan tulevien vanhempien määrän kasvu lähes kahdellakymmenellä. Tämän vuoksi tiloihin sopeutuminen oli hyvinkin sopeutumista vaativaa. Uskon, että tämän vuoksi tunnelma oli kuitenkin lähellä ajatusta: Sopu sijaa tekee.

Ruoka maistui paremmalta kuin aikoihin. Ehkä siksi leirin taikasanaksi syntyi pinaattikeitto. Ja ruokasaliin mahduttiin lukuunottamatta sitä yhtä eläkeläisbussia joku tuli juuri siihen aikaan kun koko leiri oli tulossa syömään.

Olosuhteet leirillä ovat leiriolosuhteita, emmekä hotellia tarjoa tulevaisuudessakaan. Idyllinen pihapiiri antaa turvallisen ymäristön olla yhdessä muiden kanssa ja oppia kaikenlaista.

Yhteisöllisyydellemme leiri on oiva rakentaja ja myös vanhemmille hyvä paikka tutustua toisiin musiikkia harrastaviin perheisiin. Katson, että yhteisöllisyys on yksi opistomme tärkeimmistä voimavaroista ja vahvuutemme muihin suomalaisiin musiikkiopistoihin verrattuna.

Leirikokemuksia ja palautetta voi antaa minulle suoraan sähköpostitse petri.aarnio(at)khmusiikki.fi tai tänne kommentteihin. Toivon paljon palautetta, jotta voin osaltani olla tekemässä ensi kesästä vielä onnistuneempaa.

Kiitokset kaikille opettajile, vastuuvanhemmille, vanhemmille ja oppilaille kivasta leiristä!