Lukuvuoden lähestyessä loppuaan on ilo kerrata asioita, jotka ovat tapahtuneet tänä antoisana ajanjaksona. 35. toimintavuoden aikana juhlistimme opistoamme järjestämällä syyskaudella upea Siiville! -juhlakonsertin Kulttuuritalossa. Konsertin avulla kerättiin varoja flyygelin hankintaan. Uskoakseni näemme sen jo lähitulevaisuudessa täällä. Ja kuulemme!       

Lukuvuoden ensimmäinen iso konsertti järjestettiin yhdessä Kansallisoopperan orkesterin sekä Länsi-Helsingin ja Kirkkonummen musiikkiopistojen kanssa. Mestarien messissä Kansallisoopperan päälavalla oli suuri menestys! Olen varma, että osallistuneille oppilaillemme konsertti oli elämyksellinen kokemus, joka jätti paljon muistoja. 

Kevätkautemme on kiteytynyt Keski-Helsingin juhlaviikkoihin. Juhlaviikkojen taustalla on opiston normaali viikottainen toiminta sekä OPH:n rahoittama kamarimusiikkiprojekti, joka on mahdollistanut useiden kokoonpanojen harjoittamisen ja esiintymisten valmistelut sovitustöineen. Puolitoista viikkoa julkisia esiintymisiä on tuottanut meille ja lähipiireille riemua ja onnistumisia. Olen rehtorina nauttinut valtavasti konserteissamme liikkumisesta, välittömästä tunnelmasta ja musiikin kautta syntyneistä ihmisten kohtaamisista. 

Tänään on onnistumisten päivä. Oppilaamme, jotka ovat ahertaneet pitkään ja huolella saavat todistuksia ja stipendejä. Stipendeistä kannataa lukea perustelut, sillä ne kertovat paljon siitä työstä, joka tehdään pinnan alla. Säännöllisestä harjoittelusta ja tunneilla käymisestä syntyy pienten saavutusten ketju, joka johtaa vähitelleen yhä suurempien kokonaisuuksien hallintaan.

Onnea teille, oppilaat! Toivon – tai itse asiassa olen varma – että olette saaneet täältä elämään eväitä.

MUSIIKIN PERUSTASON PÄÄTTÖTODISTUKSET:
Alanko Venla, Joronen Kitri, Kari Elisa, Kenttämies Aino, Koskijoki Kreeta, Krasikova Maria, Miettunen Sonja, Railo Mikaela, Repo Elina, Uotila Venni

MUSIIKIN OPISTOTASON PÄÄTTÖTODISTUKSET:
Havaste Emily, Hätinen Salla-Marja, Kauppinen Emmi, Kupiainen Ruth, Ladar Anna, Orava Liisa

HENKILÖKOHTAISET STIPENDIT:
Hugo Stepanoff, kuoro
Tämä henkilö on herkästi innostuva ja ympäristöään innostava. Hänen eläytyvä esiintymisensä konserteissa on kirvoittanut yleisöltä monta kiitosta opettajan korvaan. Harjoituksissa hän kohottaa koko ryhmän mielialaa pitäen samalla nuottinsa tiukasti järjestyksessä ja jakaen niitä auliisti kaikille tarvitseville, tiukan paikan tullen myös opettajalle.

Senja Svinhufvud, kuoro
Tällä henkilöllä musiikkiharrastus on jatkunut luontevasti ja ilolla musiikkileikkikoulusta saakka. Intoa hehkuvasta tytöstä on kasvanut yksi ryhmänsä luottohahmoista, joka on aina valmis stemmalauluun ja pienestä jännityksestä huolimatta jopa solistisiin tehtäviin ison yleisön iloksi. Rakkaus musiikkiin heräsi jo varhain ja kantaa läpi elämän.

Ryhmästipendi: Nina Miettunen, Juulia Niska, Kerttu Wagoner
Viuluryhmä, jonka hienot 1 pt -suoritukset syksyllä antoivat lähtölaukauksen läpi vuoden kestäneelle innokkaalle ja ahkeralle soittamiselle. Tämä iloinen, herkkä ja vauhdikas ryhmä on toisiaan tukien edistynyt 

Oona Amberla, sello  Milko Raineva, sello
Ahkeralla omatoimisella harjoittelulla Oona ja Milko ovat kehittyneet sekä teknisesti että musiikillisesti sellisteinä ja kamarimuusikkoina. Harjoittelu on kantanut hedelmää, josta osoituksena hienot ja menestyksekkäät 3 perustason tasosuoritukset.

Henri Gland, piano
Henri on todella innokas muusikko, jolla on ihailtava kyky ymmärtää ja ilmaista musiikin herkkiä sävyjä. Henrin kanssa musisointi on myös opettajalle aina mielenkiintoista. Henri soittaa pianon lisäksi myös saksofonia. Henri soitti upean eläytyvästi mikrokonserton hitaan osan juhlakonsertissa.

Nelli Gustafsson, huilu
Tällä nuorella huilistilla on ollut erinomainen asenne oppimiseen ihan alusta asti. Hän osaa ottaa ohjeita vastaan ja toteuttaa niitä aina parhaimpaansa pyrkien. Soittotuntiaika tulee käytettyä tehokkaasti, kun tämä huilisti on niihin huolella valmistautunut. Nuoresta iästään huolimatta myös kotiharjoittelun omatoimisuus on lisääntynyt talven aikana. Näillä eväillä pääsee vielä pitkälle!

Jalo Itkonen, viulu
Jalolla on poikkeuksellisen vahva kyky eläytyä musiikkiin. Hän suoritti 1pt:n ja on edistynyt huimasti vuoden aikana.Valoisa ja huumorintajuinen persoona joka heittäytyy elämään ja musiikkiin täysillä!

Franseska Kanerva, piano
on tämän lukuvuoden aikana harpannut huiman loikan eteenpäin soittotaidoissaan. On ollut ilo seurata soittamisen iloa, ahkeruutta ja myös vastuullisuutta Franseskan valmistautuessa orkesterin solistiksi niin 'Siiville'-konsertissa Kulttuuritalolla kuin Joulukonsertissa Temppeliaukion kirkossa.

Aino Kenttämies
Aino on ollut kuluneena lukuvuotena innolla mukana useissa yhteissoittokokoonpanoissa: Taikahuilujen ohessa hän soitti syyslukukaudella orkesterissa ja kevätlukukaudella PopPuhaltajissa sekä puhallinkvartetissa. Aktiivisesta osallistumisesta huolimatta aikaa on jäänyt myös normaalin soitto-ohjelmiston harjoittelemiseen ja musiikkikoulun päättötodistuksen viimeistelyyn erinomaisella huilunsoiton tasosuorituksella.

Ilmari Leikkonen, kitara
Ilmari on kuluvan lukuvuoden aikana edistynyt valtavin harppauksin. Lisääntyneen harjoittelun myötä kasvanut taito on paljastanut Ilmarista kiinnostavan ja persoonallisen muusikon. Stipendi kannustakoon häntä jatkamaan tällä tiellä, hänellä on kaikki edellytykset edetä pitkälle.

Benjami Luolajan-Mikkola, huilu
Säännöllinen ja pitkäjänteinen harjoittelu monen vuoden ajan on saanut tämän soittajan puhkeamaan kukkaan niin teknisiltä kuin tulkinnallisilta taidoiltaan kuluneen vuoden aikana. Opettajan tehtäväksi jää kuitenkin vielä ohjeistaa, että kuinka harjoitellaan, jotta päästään nopeammin toivottuun lopputulokseen. Ohjeista tärkein kuuluu HITAASTI ja OIKEIN. Tunnistatko itsesi?

Anni Mäenpää, oboe
Viime aikoina on vahvistunut innostus musiikin laaja-alaiseen harrastamiseen koulussa, musiikkiopistossa sekä Kansallisoopperan poikkitaiteellisilla kursseilla. Anni on osallistunut aktiivisesti orkestereihin mm. Mestarien messissä ja Urbaanissa sykkeessä. 

Perheenjäsenen kunniamaininta: Elina Svinhufvud
Aina innostaen ja kannustaen hän on kuljettanut lapsenlastaan harjoituksiin, itsekin hänen harrastuksestaan nauttien. Aina kiittäen ja kehuen hän on kuunnellut oven takana vuosien mittaan lukemattomia harjoituksia, yleisön joukossa esiintymisiä ja konsertteja. Usein iloiten, joskus liikuttuen, opettajankin tunnelmissa myötäeläen. Mutta aina jättäen jälkeensä lämpimän tunteen.

***

Reksin vuodatus jatkaa nyt päättyneen tauon jälkeen juhannukseen asti.
Hyvää ja raikasta, musiikintäytteistä ja iloista kesää.