Järjestimme eilen vanhempainillan.
Aiheita oli kolme: Irti-projekti, muutto ja mahdollisuus kysyä opiskelusta yleensä.

Oli selvää, että paikalle saapuneet olivat kiinnostuneet kuulemaan opistomme muutosta Ebeneser-taloon. Muutamme sinne ensi syksynä.

Todettiin, että itse rakennus on upea ja rakennettu lasten opettamista varten. Ebeneser-talon seinään on kiveen hakattu "Lasten hyväksi - För barnens väl". Olemme siis jatkamassa rakennuksen hienoa toiminnallista perinnettä.

Selvää on myös, että kaikki muutokset eivät ole toivottuja. Kurvin kulmat aiheuttavat huolta. Voimmeko luottaa siihen, että lapsemme voivat turvallisesti tulla opistolle? Uhataanko lapsia väkivallalla? Tarjotaanko lapsillemme huumeita matkalla soittotunneille?

Todettiin, että lapsia ei voi suojella täydellisesti missään. Huumeita tarjotaan koululaisille esimerkiksi yläasteidenkin läheisyydessä. Tällä hetkellä talossa toimiva koulu ei ole joutunut ulkopuolisten järjestyshäiriöden kohteeksi eivätkä sen oppilaat tai opettajat ole kokeneet oloansa uhatuksi. Koulu ei muuta pois vapaehtoisesti vaan kaupungin päätöksen johdosta.

Esille tuli hyviä ehdotuksia siitä, kuinka voimme osaltamme valvoa turvallisuutta ja minimoida mahdolliset riskit. Sovittiin, että pidämme syksyllä vanhempianillan. Silloin voimme puhua, kuinka toimitaan riskitilanteissa ja raportoidaan niistä,  millaiset kulkureitit kannattaa valita ja mihin voi pysäköidä auton väliaikaisesti, kun odottaa lasta soittotunnilta.

Kalliossa on myös monia yhteistoimintamahdollisuuksia, joita odotamme innolla. Alueella on jo monta koulutus- ja kulttuuritoimijaa. Heti tulee mieleen Ryhmäteatteri, suomenkielinen työväenopisto, Harjun nuorisotalo, Kallion ilmaisu- ja kuvataidelukiot ja vaikkapa seurakunta ja Kinaporin palvelukeskus.

Tiedämme myös, että olemme osa Kallion uutta tulevaisuutta. Aleen siisteyteen vaikuttavat myös Suvilahteen rakennettava uusi asuinalue ja kulttuurikeskittymä.

Kiitokset osallistumisesta ja kommenteista läsnäolleille. Nyt tiedän, että vanhempamme ovat tukemassa toimiamme ja tietävät meidän ajattelevan lastensa parasta!