Hei verkkopäiväkirjani lukija,

Minulla on ilo kertoa, että vuosittainen suuri toimitustyömme on jälleen kantanut hedelmää ja uusin musiikkikasvatuslehti Trioli ilmestyy näinä päivinä.

Laitan tähän luettavaksesi siiihen kirjoittamani pääkirjoituksen.

-- -- --

Musiikki muuttaa...

Kenenkään elämä ei kulje eteenpäin ilman muutoksia. Muutokset voivat lähteä sisältäpäin tai tulla ulkoapäin.

Toisinaan muutokset saattavat olla hyvinkin rajuja. Myrskyisän muutoksen jälkeen voi mennä aikaa ennenkuin jäljittää ja ymmärtää muutokseen johtaneen kehityksen. Toisinaan muutos syntyy lähes huomaamatta toisiaan seuraavista pienistä tapahtumista. Pitkä kehityskaari on muuttumista, jossa pienet etapit piirtävät kuljetun tien ja antavat viitteitä edessä olevasta vielä tallaamattomasta polusta.

...

Musiikin voima on hämmästyttävä. Pieni ihmisalkio nauttii musiikista jo ennen syntymäänsä. Musiikilla on ilmeinen vaikutus yksilön kehitykseen. Musiikin mukana on marssittu, riemuittu, itketty, tanssittu tai tunnustettu intiimisti rakkautta kautta aikojen. Musiikin voimaa ihailevat runoilijat ja pelkäävät yksinvaltiaat.


...Hesarille

Ensi syksynä musiikkiopistomme muuttaa Helsinginkadulle. Virikkeet sekä itse talossa että sen ympäristössä antavat uusia sisältöjä elämäämme. Vastaavasti me – ”musiikki” – annamme uutta ilmettä ympäristöömme. Olikin selvää, että lehdessämme käsitellään uuden toimipaikkamme Ebeneser-talon historiasta kumpuavaa halua ymmärtää lasta ja lapsuutta.

Sinulla, lukijamme, on miellyttävä tehtävä havaita ne muutostarinat, joista Triolin artikkelit koostuvat.

Musiikista muutosvoimaa,

Petri Aarnio
rehtori