Kuule, minä sävellän! on hanke, jossa lapset ja nuoret säveltävät ammattisäveltäjien opastamina ammattisoittajista kootulle orkesterille. Vuonna 2011 käynnistynyt hanke on Helsingin kaupunginorkesterin, Musiikkitalon, Radion sinfoniaorkesterin, Taideyliopiston Sibelius-Akatemian, Suomen Kansallisoopperan ja New Yorkin filharmonisen orkesterin yhteistyöprojekti, johon on tähän mennessä osallistunut runsaat satakunta lasta ja nuorta.

Opistostamme hankkeeseen on päässyt osallistumaan muutamia nuoria. Huiilua soittava, 12-vuotias Aino Hartonen sai erityisen kunnian eli sävellystilauksen hankkeen voimahahmo Riitta Tikkaselta viime keväänä. Hartonen valmisteli teostaan sävellysopettajamme Minna Leinosen avustuksella. Teos sai ensiesityksensä, kun New York Philharmonicin Very Young Composers -ohjelma täytti 20 vuotta. New Yorkissa järjestettiin konsertti Voices for the future, jossa esitettiin Ainon sävellys Kaksi maailmaa (Two Worlds). Konsertin ohjelmassa kuultiin lasten sävellyksiä myös Yhdysvalloista, Venezuelasta ja Etelä-Koreasta.

Nämä teokset saavat Suomen ensiesityksensä tiistaina 1.11.2016 19:00 Helsingin kaupunginorkesterin Juniorikonsertissa, jonka johtaa Anna-Maria Helsing. Mukana orkesterin kanssa on soittamassa helsinkiläisiä viidesluokkalaisia ja kaikille tuttu Satu Sopanen. Paikkana on Musiikkitalo. Katso ohjelma.

Nautinnollisia musiikkihetkiä!